Spring Tool Suite
  1. Spring Tool Suite
  2. STS-696

Hang during 'Initializing Java Tooling', might be related to configuring local Tomcat instance

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Resolved Resolved
    • Priority: Minor Minor
    • Resolution: Complete
    • Affects Version/s: 2.2.1.RELEASE
    • Fix Version/s: 2.1.0.RC1, 2.1.0.RELEASE
    • Component/s: None
    • Labels:
      None
    • Environment:

      WinXP SP3, Sun JDK 1.6.0_16

      Description

      I started up an existing workspace containing the Core Spring labs, and STS keeps hanging at 1% progress for the 'Initializing Java Tooling' step while showing 'Configuring org.eclipse.jst.j2ee.internal.web.container' in the Progress view. The UI is still responsive when this happens.
      I've taken three thread dumps, see attachment. Hopefully this provides some insight into what's causing this.

      1. STS-Init_Java_Tooling-hang.stack
        162 kB
        Joris Kuipers
      1. STS-screenshot.jpg
        194 kB

        Activity

        Hide
        Christian Dupuis added a comment -

        This is a known issue with one of the WTP classpath container. See https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=295789

        Show
        Christian Dupuis added a comment - This is a known issue with one of the WTP classpath container. See https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=295789
        Hide
        Christian Dupuis added a comment -

        The underlying Eclipse bug has been fixed.

        Christian

        Show
        Christian Dupuis added a comment - The underlying Eclipse bug has been fixed. Christian

          People

          • Assignee:
            Unassigned
            Reporter:
            Joris Kuipers
          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved:
              First Response Date: