Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Open Open
    • Priority: Critical Critical
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: 3.2.0.RELEASE
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: None
    • Labels:
      None
    • Environment:

      Ubuntu precise 12.04;
      Window Manager awesome

      Description

      STS hangs on 100% CPU.

      Initially it is possible to import a roo-generated and "mvn eclipse"d project.

      Some coding is also possible.

      After few minutes STS isn't possible to draw its viewport on the screen, only few elements become visible during high fan usage because of cpu heat.

      I killed the processes few times now.

      Please tell me if there are perhaps some settings to reset. (This should be done by STS automatically!)

      Spring development isn't fun anymore with such a crappy IDE

      1. jstack_STS
        22 kB
        Christian Fischer

        Activity

        Hide
        Martin Lippert (c) added a comment -

        This seems to be related to the EGit suppport in Eclipse. Maybe you are hitting this:

        https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=376270

        Do you have projects in your workspace that are coming from a git repository? They might be connected automatically to the EGit support. If that is the case, you can try to disable this feature (Preferences -> Team -> Git -> Projects) and manually disconnect those projects from the EGit support (right click -> Team -> Disconnect). Maybe that helps to avoid the problem you are describing.

        Show
        Martin Lippert (c) added a comment - This seems to be related to the EGit suppport in Eclipse. Maybe you are hitting this: https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=376270 Do you have projects in your workspace that are coming from a git repository? They might be connected automatically to the EGit support. If that is the case, you can try to disable this feature (Preferences -> Team -> Git -> Projects) and manually disconnect those projects from the EGit support (right click -> Team -> Disconnect). Maybe that helps to avoid the problem you are describing.
        Hide
        Christian Fischer added a comment -

        Thanks Martin.

        I tried - without any luck.

        "Synchronizing repository ..." is occurring every time I save a file.

        I Deactivated ALL Options reading "synchronize" or "auto share" or else.

        I do also not have this team options you are talking of - only "share project".

        I think this means the projects are already not connected.

        How do i delete ALL settings data from STS and try with a fresh install?

        Show
        Christian Fischer added a comment - Thanks Martin. I tried - without any luck. "Synchronizing repository ..." is occurring every time I save a file. I Deactivated ALL Options reading "synchronize" or "auto share" or else. I do also not have this team options you are talking of - only "share project". I think this means the projects are already not connected. How do i delete ALL settings data from STS and try with a fresh install?
        Hide
        Martin Lippert (c) added a comment -

        You could just install a fresh copy this STS into a separate directory, this would give you the cleanest way. In addition to that you should choose a new and fresh workspace - and maybe re-import some of those projects to see if that happens again.

        Show
        Martin Lippert (c) added a comment - You could just install a fresh copy this STS into a separate directory, this would give you the cleanest way. In addition to that you should choose a new and fresh workspace - and maybe re-import some of those projects to see if that happens again.
        Hide
        Martin Lippert (c) added a comment -

        You could also try to update Egit to a newer version by installing the EGit features from the EGit update site. The thread dump points into the Egit direction, therefore I would definitely try this is nothing else helps.

        Show
        Martin Lippert (c) added a comment - You could also try to update Egit to a newer version by installing the EGit features from the EGit update site. The thread dump points into the Egit direction, therefore I would definitely try this is nothing else helps.
        Hide
        Martin Lippert (c) added a comment -

        And sorry for being late with the reply, so busy working on 3.3.0.M2, which was released today.

        Show
        Martin Lippert (c) added a comment - And sorry for being late with the reply, so busy working on 3.3.0.M2, which was released today.

          People

          • Assignee:
            Unassigned
            Reporter:
            Christian Fischer
          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              First Response Date: